Dört Mevsim Yazı Yaşayın

17-08-2023 17:18
Birçok insan özellikle ilkbahar ve yaz aylarını çok sever. Çünkü özellikle sonbahar ve kış mevsiminde insanlar evde kapalı kalmaktan, dört arasında tıkılıp kalmaktan çok sıkılırlar. Birde evin dekorasyonu karanlık ve mobilyalar koyu renk ise ev insanlara çok daha sıkıcı gelecektir. Birde bu sıkıcılığa akıp giden hayatın baş döndüren hızı eklenince evlerimiz bizi boğacak hale gelebiliyor.
Özellikle son bahar ve kış ayları insan psikolojisine olumsuz yönde etki eder. İnsan kendisini yorgun, bitkin ve hiç bir şey yapamayacakmış gibi hisseder. Ama artık tüm bunları geride bırakabilir, evinizin dekorasyonunu kendi zevkinize ve size dört mevsim yazı hatırlatacak şekilde yapabilirsiniz. Unutmayın evinizde kullandığınız mobilyaların renkleri, duvarların renkleri, evinizi dekore etmek için kullandığınız objelerin hemen hepsi, eğer doğru kullanılırsa, evinizde sürekli bir yaz havası hissetmeniz oldukça kolay.
Salon

Dışarısı, soğuktan buz keserken siz salonunuza sıcacık renklerin hâkim olduğu mobilyalarla, objelerle yazı getirebilirsiniz. Salonunuzda kullanacağınız sarı ve turuncu renkler ve bu renklerle uyumlu diğer renkleri doğru kullanarak salonunuzda aydınlık bir hava yakalayabilirsiniz. Tabi aydınlatmayı ve perdeleri de unutmayın. Aydınlık renklerle birlikte iyi bir aydınlatma, salonunuzda sürekli yaz havasını yaşamanıza yeter de artar bile.
Oturma Odası
Açık renklerle donattığınız odanızı, pastel renklerle detaylandırabilirsiniz. Bu odanızın hem daha aydınlık, hem de daha sıcak görünmesini sağlar. Doğru açılarla konumlandırdığınız koltuklarınızla ışığı daha iyi alabilir, böylece soğuk kış günlerinde bile güneşin ışıklarından yararlanabilirsiniz.
Mutfak
Mutfak, yaz havasını kolayca yakalayabileceğiniz mekanların başında gelir. Özellikle geniş mutfaklarda yapacağınız birkaç küçük değişiklik ve ışık hilesi mutfağınızın sürekli olarak aydınlık ve parlak olduğu hissini verebilir, mutfağın içerisine doğru yerleştirilmiş çiçeklerle bu intibaı pekiştirebilirsiniz. Unutmayın Yaz havası en kolay ahşap ve ahşap görünümlü eşyalarla sağlanır.
Halı ve Kilimler
Evinizdeki yaz havasını canlandırabilmenin şartlarından biri de halı ve kilimlerin desenlerini ve renklerin doğru seçmekten geçer, çünkü halı ve kilimlerin renkleri, desenleri ve kullanıldıkları odalardaki mobilya ve perdelerle doğru uyumu sayesinde oluşur.
Pencereler ve Aydınlatma
İnsanlar sıcak ve bol ışıklı parlak havalarda, canlı renklerle dolu yerlerde daha pozitif ve neşeli olurlar. Pencerelerden ışığı daha iyi alabilmek için perde seçimi doğru yapılmalı, aydınlatma için kullanılan materyaller doğru seçilmeli ve odaların doğru yerlerine monte edilmelidir. Aksi takdirde yanlış yerden vuran ışıklar, yanlış perdelerle kapatılmış pencereler, evinize yaz havası getirmek yerine, sizi boğucu bir ortamda yaşamaya mecbur bırakabilir.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.