Evde Olduğunuzu Unutturacak Home Office Tasarımları

17-08-2023 17:07
Home office çalışmak, özellikle de daha önce denememiş kişiler için ideal bir sistem gibi görünse de, hem kişisel hem de profesyonel hayatı aynı ortamda sürdürmenin bir süre sonra getirdiği zorluklar yüzünden birçok kişiyi sıkıntıya sokabilmektedir. Dışarıda çalışanların kendilerini gerçek bir çalışma ortamında bulmaları, işe daha kolay adapte olmalarını sağlayıp performanslarını olumlu etkilerken, freelancer’lar gibi home office çalışanların zaman zaman evde oturuyor olma hissinden kurtulamamaları, motivasyonlarını önemli ölçüde düşürebilmektedir.

Bu sorunu çözmek için atılabilecek en önemli adımlardan bir tanesi, evde çalışma odası olarak tasarlanmış özel bir alanın olmasıdır... Biz de bu yazımızda, bu haklı düşünceden yola çıkarak tasarlanmış; evden çalışanlara ilham vereceğini düşündüğümüz birbirinden şık home office dekorasyonlarını derledik... Gelin; çalışma odanızı dekore ederken fikir alabileceğiniz, adeta evde olduğunuzu unutturacak kadar başarılı olan bu home office dekorasyonlarına birlikte göz atalım!

Minimalist Bir Çalışma Odası Tasarımı

Dikkati çabuk dağılanlar ve sadelikten yana olanlar, çalışma alanlarında mümkün olduğunca az sayıda eşya tercih etmeli. Siz de birbiriyle uyumlu, doğal renklere sahip olan ve gözü yormayan büro eşyalarını tercih ederek hoş bir home office dekorasyonu yaratabilir ve çalışma ortamınıza huzur katabilirsiniz. Loş ışık daha iyi odaklanmanızı sağlıyorsa, fotoğraftaki gibi aydınlatmayı düşük düzeyde tutabilir; duvarlarda da koyu renkleri tercih edebilirsiniz.

İç İçe Yaşam Ve Çalışma Alanları

Eğer evinizde çalışmak için özel bir odaya sahip değilseniz, mutfağınızın ya da oturma odanızın yalnızca bir duvarına boylu boyunca masa monte ederek sahip olduğunuz alanı verimli bir şekilde kullanabilirsiniz. Fotoğraftaki home office tasarımında olduğu gibi, çalışma alanınızdaki duvarda büyük boy yazı tahtası, pano veya takvim gibi araçlar kullanarak unutulmaması gerekenleri not alabilir, haftalık ve aylık planlarınızı gözünüzün önünde tutabilirsiniz.

Manzaralı Çalışma Odası

Evinizin iç açıcı bir manzarası varsa, ev ortamından uzaklaşmak için çalışma odanızın dekorasyonuna çok da özenmenize gerek kalmayabilir. Özellikle de orman, dağ veya deniz gören bir evde oturuyorsanız; en güzel manzaranın olduğu odayı çalışma odası yapabilir, mola verdiğiniz zamanlarda manzaranın tadını çıkartarak huzur bulabilirsiniz. Ayrıca sade bir dekorasyon tarzı benimserseniz, odayı fazla sayıda ofis mobilyalarına boğmadan manzarayı ön plana çıkarabilirsiniz.

Doğa İle İç İçeBir Çalışma Ortamı

İşte ev ortamından tamamen uzaklaşmak isteyenler ve aynı zamanda müstakil evde oturanlar için orijinal bir home office dekorasyon fikri:Bahçenizdeki kulübe, garaj veya depo amaçlı kullandığınız alanı ofise çevirin!Dış mekandaki yapının maksimum düzeyde gün ışığı alması ve aynı zamanda bahçede olma hissini yaşatması için de duvarlardan birinde tuğla yerine tavandan tabana cam kullanabilir, böylece iş arkadaşlarınızı kıskandıracak, son derece estetik bir home office sahibi olabilirsiniz!

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.