Evde Romantik Bir Gece İçin Sevgililer Günü Dekorasyonu Fikirleri

17-08-2023 17:16
14 Şubat’ta o şık restoranda yemek yiyebilmek için günler öncesinden rezervasyon yaptırdınız. Manzaralı bir masada oturabilecek miyim? Yoksa geceyi kuytu bir köşede mi geçirmek zorunda kalacağım? diye düşünmekten günlerce gözünüze uyku girmedi.Derken büyük gün geldi, ve bu seferde kendi kendinize“Ya işler yolunda gitmezse?” diye sormaya başladınız. Haksız da sayılmazsınız; ya yoğunluk sebebiyle soğuk gelen yemekleri yemeniz, Sevgililer Günü’nü sevgilinizin sesini dahi zor duyacağınız gürültülü bir ortamda geçirmeniz, ve bunların üzerine bir de yüklü miktarda para vermeniz gerekirse?
Bunlar ve bunlara benzer anlaşılır kaygılar taşıyan romantiklerin sayısının hiç de az olmadığının farkındayız. O yüzden, onlara bu Sevgililer Günü için şöyle bir önerimiz var: Gidecek romantik bir ortam aramaktansa, o romantik ortamı ayağınıza getirin!
Evet… Yemeklerin en güzelini evde pişirmek, en rahat koltukta oturup mum ışığında sevdiğinizin gözlerine bakmak varken, mutluluğu uzaklarda aramaya gerek yok. Günün anlam ve önemini belirtmek adına dekorasyonda birkaç küçük değişiklik gerçekleştirerek, evde de kusursuz bir 14 Şubat kutlaması yapmanız mümkün. İşte bu özel günü evde geçirecekler için, ortamı romantik kılacak Sevgililer Günü dekorasyon fikirleri…
İç Mekanı Mumlarla Donatın
Mum ışığı, romantizmin vazgeçilmez öğelerindendir. Mumların aydınlattığı loş bir ortam, gündelik meselelerden tamamen uzaklaşıp yanınızdaki özel insana odaklanmanız için idealdir. Masa ve sehpaları küçük mumlarla süsleyebilir; yerlerde de büyük boy mumlar kullanarak odada hoş bir ambiyans yaratabilirsiniz.Ortama şık ve asil bir dokunuşta bulunmak için ise yemek masasında gümüş şamdanlar ve uzun boy mumlar tercih edebilirsiniz. Sevgililer Günü teması için özel olarak tasarlanan mumlarla da fotoğraflarınızı aydınlatabilir, sevginizi evin her yerine yansıtabilirsiniz.
Uçan Balonlar Anılarınızı Taşısın
Kutlamaların eksik olmayan parçalarından balonlar, Sevgililer Günü’nde de göz alıcı bir görüntü ortaya çıkarmak için tercih edilebilir.Tavana kadar ulaşacak balonların uçlarına fotoğraflarınızı tutturarak sevgilinize hem eğlenceli hem de duygusal anlar yaşatabilirsiniz. Ayrıca, bir odanın zeminini tamamen balonlarla doldurarak da cıvıl cıvıl bir ortam yaratmanız mümkün. Vakit geçireceğiniz alanın zeminini veya tavanını olduğu gibi balonlarla doldurabilir veya sadece tek bir köşeye, isimlerinizin baş harflerini ve kalp figürlerini içeren bir balon buketi yerleştirerek de ortama renk katabilirsiniz.
Güller ve Kalpler Olmadan Asla
Kalp figürlü Sevgililer Günü süslerini ve kırmızı gülleri evin her yerine yayabilirsiniz. Örneğin avizeden sarkacak şekilde asacağınız veya sokak kapısının dışına takacağınız Sevgililer Günü süslemeleri ile evinize renk ve sıcaklık katabilirsiniz. Eğer sadelikten hoşlanıyorsanız da birkaç gül yaprağını yemek masasına serperek sofranızı abartıdan uzak ama dikkat çekici bir şekilde dekore edebilirsiniz. 
Yatak Odasına Sıcak Dokunuşlar
Evin genelinde uyguladığınız Sevgililer Günü dekorasyon fikirlerini, yatak odanıza da taşımanız mümkün… Çiftlerin en özel mekânı olan yatak odasında, günün anlam ve önemine uygun, sıcak renklerden oluşan nevresim takımlarını tercih edebilir, yatak başlığını tüller ile süsleyebilirsiniz. Mum veya abajurlarla sağlayabileceğiniz loş ışık ve yatağın üzerine serpilebilecek gül yaprakları da, romantizmi en yüksek seviyede yaşamanızı mümkün kılacak.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.