Gösterişten Uzak Bir Şıklık İçin: Minimalist Dekorasyon Örnekleri

11-08-2023 09:14
Sanatın pek çok dalından tasarıma ve dekorasyona kadar sayısız alanda karşımıza çıkan minimalizm, hayatımıza getirdiği sadelik ile her zaman huzur veren bir akım... Eşyaların pratik olmalarını, kullanım alanlarının ise eşya kalabalığından mümkün olduğunca arındırılmalarını hedefleyen minimalist dekorasyon tarzı da; hem gözü yormadığı hem de gündelik yaşamda vakit kaybının önüne geçtiği için iç mekân tasarımı yapan pek çok kişinin ilk tercihlerinden... Eğer siz de yaşam alanınızda sadeliğe ve huzura ihtiyaç duyuyorsanız, sizler için listelediğimiz minimalist dekorasyon örneklerine göz atabilir ve ilham alabilirsiniz…

İşte gösterişten uzak bir şıklık sağlayan birbirinden güzel minimalist dekorasyon örnekleri!

Ahşabın yoğunlukta olduğu evler

Evinizde sadelikten hoşlanıyor fakat duvarların ve zeminin boş kalması, ortamda soğuk bir havanın oluşması gibi ihtimaller sizi rahatsız ediyorsa, korkmanıza gerek yok…Az eşyanın yol açabileceği soğukluğu ortadan kaldıran ve eve sıcaklık katan bir malzeme var; o da ahşap!Gerek zeminde gerekse mobilyalarda ahşap tercih edilerek dekore edilen evler, özellikle de canlı bitkilerle süslendiği zaman harika bir minimalist dekorasyon ortaya çıkıyor.

Sadeliğin en üst noktası: Bembeyaz evler

Minimalist tarzın en göz alıcı örnekleri her zaman beyazın hakimiyetinin olduğu evlerde karşımıza çıkar. Temizlik, saflık, kusursuzluk gibi çağrışımlar yapan beyaz, sade ve şık evler yaratmak için sıklıkla tercih edilir. Zemin, duvarlar, mobilyalar, tekstil ürünleri, elektronik eşyalar, yani evin hemen her yerinde beyazı kullanarak olağanüstü sadelikte bir ev dekorasyonu ortaya çıkarmak mümkün.

Kontrast renkler ile göz alıcı evler

Bir ev gereksiz nesnelerden arındırılmış, sade ve huzurlu iken, aynı zamanda göz alıcı şıklıkta olabilir mi? Elbette olabilir! Minimalist dekorasyon tarzı uygulanırken, siyah ve beyaz gibi kontrast renklerin doğru şekillerde kullanıldığı evler hem sade hem de dikkat çekici olabiliyor.

Huzuru arayanlara: Pastel evler

Eğer minimalist dekorasyon tarzı huzur bulmak için tercih ediliyorsa, renk seçimi yaparken mutlaka pastel tonlara yönelmek gerekir... Gözü rahatsız etmediği gibi her eşyanın birbirine uyum sağlamasını da mümkün kılan pastel tonlar, minimalist yaşam alanlarına dinginlik katar.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.