İçinizi Açacak Teras Bahçeler

17-08-2023 17:13
Son yıllarda metropollerde yaşayıp da hayatının büyük bir kısmını dört duvar arasında geçiren ve her fırsat bulduğunda kendini evin dışına atıp doğaya karışmak isteyenlerin sayısı gittikçe artıyor. Bununla birlikte, yeşil eksikliğini gidermek için hafta sonunun gelmesini bekleyerek zaman kaybetmek yerine, daha kalıcı çözümler arayanlar da var.Bu konuda, evinin içinde balkon ve teras gibi boş bir alana sahip olanlar çok şanslı; çünkü bu boş alan doğru şekilde dekore edilerek hoş bir teras bahçe oluşturulduğunda, hep o özlemi çekilen doğal ortamı yaratmak mümkün olabiliyor. Hem de evin en yakınında, kapının hemen arkasında… 

Eğer siz de yeşil özleminizi giderecek bir teras dekorasyonu istiyorsanız, terasınızın şekline bakarak uygun bir yeşil alan düzenlemesi yapabilirsiniz. Terasınıza ister toprak ve çim döşeyerek gerçek bir bahçe havası yaratın, ister çok sayıda saksı koyarak hoş bir ambiyans oluşturun; teras bahçeniz sayesinde evin içinde ferahlamanızı sağlayacak, her şekilde doğanın pozitif enerjisini alabileceğiniz özel bir alan yaratmış olacaksınız.

Her ne şekilde tasarlanmış olurlarsa olsunlar, mis kokulu çiçekler ve yeşilin huzur veren tonlarıyla her zaman içimizi açan teras bahçelerden en güzel örnekleri gelin birlikte inceleyelim…

Ahşap ve Yeşilin Uyumu

Ahşap, doğaya en çok yakışan, doğal ortamlara en iyi uyum sağlayan malzemelerden biridir. Sade bir teras bahçe yaratmak için zeminde çim yerine ahşap tercih edebilir; kullanım alanınızı ise bitkilerle çevreleye bilirsiniz.

Saksılarla Gelen Doğallık

Eğer teras bahçenizin bir köşesine toprak dökerek gerçek bir bahçe havası yaratmayı düşünmüyor, fakat yine de bitkilerle iç içe olmak istiyorsanız çözüm saksılarda! Birbirinden farklı tasarımlara sahip, küçüklü büyüklü saksılar ile ortama hem dekoratif bir hava, hem de doğallık katın!

Terasın Bir Köşesi Yeter…

Niyetiniz domates, biber gibi gıdalar yetiştirmek ise terasınızın bir bölümünü bu işe ayırabilirsiniz. Gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra, terasın bir köşesinde veya tamamında aynı gerçek bir bahçede olduğu gibi ekim dikim işleri yapmanız mümkün.

Evin En Özel Alanı…

Çok şirin bir terasınız veya balkonunuz var; fakat karşınızdaki binalara çok yakın olduğunuz ve dışarıdan görülmekten çekindiğiniz için burada vakit geçiremiyor musunuz? Bu alanı gönül rahatlığıyla kullanmanın bir yolu var: İyi bir teras dekorasyonu! Balkon veya teras demirlerinizin önünü doğal bitkiler ile kapatarak hem dış dünya ile bağlantınızı kesebilirsiniz; hem de kendinize yemyeşil bir teras bahçe yaratabilirsiniz!

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.