İlham Veren Dekorasyonlarıyla 5 Havalı Çatı Katı

17-08-2023 17:10
Çatı katında oturmak; düşen her yağmur damlasının sesinde huzur bulmak, yıldızlara herkesten daha yakın olmak ya da terasta keyifle güneşlenmek anlamına gelebilir... Şehrin kalabalığı içinde özgürlük hissini yaşamayı sevenlerin tercihi olan bu alanlar; eşsiz manzaralar sunmaları, apartman gürültüsünden uzak olmaları, binanın etrafında yeni konutların yükselmesi durumunda bile görüş açılarını kaybetmeyecek olmaları gibi pek çok artıya sahiptirler...

Evet; belki eğimli yüzeyler, duvarlardaki girinti - çıkıntılar ya da küçük pencereler bazen çatı katı dekorasyonunu zorlaştırırlar; ama yine de doğru yerlerde doğru tercihler ile çatı katlarını iç açıcı yaşam alanlarına dönüştürmek hiç de zor değil.Aşağıdaki liste de bunu kanıtlar nitelikte!

İşte sizlere ilham vereceğini düşündüğümüz 5 havalı çatı katı dekorasyonu...

Huzur Veren Bir Sadelik

Sessizliği ve kendiyle baş başa kalmayı sevenlerin beğeneceğini düşündüğümüz bu oturma odası, ahşap tavanı ve yer döşemeleriyle hem iç açıcı hem natürel bir havaya bürünmüş. Evlerinde sıcak bir atmosferden hoşlananlar ve dekorasyonda sadeliği benimseyenler için ideal olan bu tasarım, pencere kenarlarında dikkat çeken ögeler ile de samimi bir görünüm kazanıyor.

 Cam Tavan ile Gelen Özgürlük Hissi

Gökyüzü ile aranızdaki sınırları kaldırmak istemez misiniz? Ahşap ve beyazın mükemmel uyumuyla son derece şık görünen, cam tavanıyla gün ışığını olduğu gibi içeri buyur eden bu çatı katı, özellikle şehir manzarasının ya da geceleri yıldızlı bir gökyüzünün tadını doyasıya çıkarmak isteyenler için mükemmel!

 İskandinav Tarzı Bir Yatak Odası

İç mekânlarda sadelik ve ferahlığa öncelik verenlerin ilk tercihlerinden olan İskandinav tarzını yansıtan bu tasarım, çatı katı için ideal bir yatak odası uygulaması... Uzun pencereleri ile kendisini adeta gün ışığına teslim eden oda, beyaz rengin hakimiyeti altında oldukça huzur verici görünüyor.

 Şık ve Havadar Bir Giyinme Odası

Çatı katları, aydınlık ve evin diğer alanlarına göre biraz daha izole olmaları sebebi ile giyinme odası olarak dekore etmek için uygun yerlerdir... Giyinme odasına dönüştürülen bu alan da oldukça hoş detaylar ile dekore edilmiş.Gömme spot aydınlatmanın kullanıldığı oda, birbiriyle uyumlu tavan kaplaması, puf koltuk ve halı ile gerçekten etkileyici görünüyor.

 Tavan Arasında Kocaman Bir Yaşam Alanı

Bu fotoğraf da, tavan arası denildiği zaman aklına eski eşyaların depolandığı daracık, tıkış tıkış yerler gelenler için... Oldukça geniş bir yaşam alanı sunan, taş duvarlar ve ahşabın sıcak uyumuyla ön plana çıkan bu tasarım, ofis olarak kullanmak için de son derece uygun!

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.