İlham Veren Kitap Okuma Köşesi Fikirleri

17-08-2023 17:15
Bazen bir şömine kenarında,pencereye düşen yağmur damlaları eşliğinde, bazen de pırı pırıl güneşli bir havada… Bazen atıştırmalık yiyeceklerin yanında ama çoğunlukla bir fincan kahve ile birlikte… Şezlongda güneşlenirken, metroda giderken ya da kafede otururken… Okumayı sevenler için kitap okumanın yeri ve zamanı yoktur. Ancak kitap okumayı bir boş zaman aktivitesi olarak görmeyip, kitapları hayatının olmazsa olmazları arasına koyan kişiler de çok iyi bilirler ki kitaplar; kendi evimizde, bize ait sessiz bir okuma köşesinde çok daha huzurlu bir şekilde okunurlar.

                                                                          

Siz de her şeyden uzaklaşıp kitaplarınızla buluşacağınız anı iple çekiyor ve elinize aldığınız kitabı saatlerce bırakamıyorsanız; kitaplarınızla geçireceğiniz zamanı daha keyifli kılacakbirkitap okuma köşesinihak ediyorsunuz demektir.

 

Sizlere ilham verecek birbirinden huzurlu kitap okuma köşelerini bulabileceğiniz bu yazıda, aynı zamanda okuma alanınızı dekore ederkenişinize yarayacak fikirler de edinebilirsiniz. Şimdiden keyifli okumalar dileriz.

 

Rahat bir koltuk, diz battaniyesi ve yastıklar

Rahat bir koltuk, birkitap okuma köşesininen önemli unsurlarındandır. Köşenizde kullanacağınız koltuğa karar verdikten sonra, üşüdüğünüzde bacaklarınızı örtmek için uygun küçük bir diz battaniyesi ve biraz kestirmek istediğinizde kullanabileceğiniz yastıkları da ortama dahil edebilirsiniz.

 

Koltuğun hemen yanına küçük bir sehpa

Koltuğunuzun yanına yerleştireceğiniz bir sehpayı, atıştırmalık kurabiyelerinizi ve kahvenizi koymak için kullanabileceğiniz gibi varsa gözlüklerinizi, kalemlerinizi, not defterinizi, telefon ya da tabletinizi koymak için de kullanabilirsiniz. Böylece okuma köşenizi terk etmenize gerek kalmadan ihtiyaçlarınızı karşılamış olursunuz.

 

Ferah bir alan & göz yormayan bir aydınlatma çözümü

Kitap okuma köşesinin mümkün olduğunca pencere yakınında oluşturulmasında fayda var; zira doğal gün ışığı yapay ışıklara oranla gözü çok daha az yorar. Ancak pencere önünde uygun alanınız yoksa ya da gece okumasını seviyorsanız, kullanacağınız lambanın kitabınızın üzerine gölge düşürmeyecek bir noktaya konması gerekir. Tepe aydınlatmasının yanı sıra sehpanızın üzerine yerleştirebileceğiniz masa lambası ya da abajurun beyaz ışık yaymaması da ayrıca önemlidir. Bunun yerine gözü daha az yoran sarı ışık tercih edilebilir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.