Renkleriyle Göz Alan İç Mekân Tasarımları

17-08-2023 17:11
Giyimde olduğu gibi, dekorasyonda da renk kullanımının doğruluğu, estetik görünüme büyük etki eder. Özellikle iç mekân tasarımı yaparken, doğru renk seçimiyle dar alanları olduğundan daha geniş göstermek, geniş alanları ise en iyi şekilde doldurmak mümkün olur. Bunun yanı sıra duvar, zemin, mobilya ve aksesuarların renkleri direkt olarak ruh haline de etki ettiği için;iç mekânlar da genellikle iç açan, enerji veren, rahat bir ortam yaratacak renkler seçmeye özen göstermek gerekir. Eğer siz de evinizin enerjisini değiştirmek, pozitif etki yaratacak renkleri daha çok kullanmak istiyorsanız, hazırladığımız bu liste tam size göre! İşte evini yeniden dekore etmek isteyenlere ilham verebilecek, renkleriyle göz alan iç mekân tasarımları…

Salonda Uzak Doğu Havası

Dünyanın en zengin kültürlerinden biri olan Hint kültürünün etkisi, ev dekorasyonunda da göz alıcı bir görünüm ortaya çıkarıyor. Özellikle hemen her yerde kullanılabilen etnik desenler, koyu ve canlı renkler, ipek ve işlemeli kumaşlar evde tam bir cümbüş havası yaratıyor. Salonda desenli halı, perde ve kilimler, yatak odasında ipek nevresimler tercih edildiğinde oldukça zengin, konforlu bir iç mekân tasarımı ortaya çıkıyor.

Pastel Tonlar İle de Renkli Bir Ev Mümkün

Rengârenk bir eve sahip olmak için, iç mekân tasarımında fazla iddialı ve dikkat çekici renkleri tercih etmek şart değil. Eğer evin genelinde hem iç açıcı hem de huzur veren bir ortam yaratmak istiyorsanız, tercihiniz pastel tonlardan yana olmalı. Özellikle açık renk duvar ve zeminin üzerine; pembe, sarı, mavi gibi birbirinden hoş renklerin pastel tonlarını getirerek oldukça temiz, hoş ve huzurlu bir ev dekorasyonu yaratabilirsiniz.

Cesur Bir Tercih: Tek Renk

Size enerji veren rengi bulun ve evin genelinde kullanmaktan çekinmeyin! Turuncu, sarı, kırmızı gibi sıcak renkleri mutfak, salon gibi evin en aktif olacağınız bölümlerinde kullanırken; yeşil, mavi gibi daha dinlendirici ve huzur veren renkleri ise çalışma odası ve yatak odasında tercih edin. Tek bir rengi duvardan perdeye, halıdan aksesuara kadar seçeceğiniz her eşyada kullanabilirsiniz fakat; siyah ve beyazın da seçeceğiniz renge eşlik etmesine ve böylece dengeli bir iç mekân tasarımının ortaya çıkmasına özen gösterin.

Aksesuarlarla Küçük ama Etkili Bir Dokunu

Evinize renk katmanızı sağlayacak unsurlar her zaman mobilya gibi büyük parçalar olmak zorunda değil. Geniş bir alana serpiştireceğiniz küçük aksesuarlarla da iç mekân tasarımınız açanlılık katmanız mümkün. Hatta kimi zaman; yeri değiştirilebilir olan, sıkılınca kolaylıkla yerine yenisini koyabileceğiniz küçük parçaları tercih etmek daha bile avantajlı olur. Duvar ve zemine sönük ve mat renkleri uygulayıp; rengarenk çerçeve, vazo, biblo, tablo gibi aksesuarlar ile de ortama canlılık katabilirsiniz. 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.