Yaratıcı Çocuk Odası Tasarımları

17-08-2023 17:09
“Bir evin en önemli odası hangisidir?” sorusunu bir çocuğa sorduğunuzda, muhtemelen alacağınız yanıt “Benim odam!” olur. Okuldan arta kalan zamanının büyük çoğunluğunu odasında geçiren bir çocuğun bu şekilde bir yanıt vermesi hiç de şaşırtıcı değil aslında... Bu yüzden çocuğunuzun odasının, göze hoş gelen bir dekorasyona sahip olmasının yanı sıra onun kişiliğine, zevklerine ve hayallerine hitap etmesi de oldukça önemlidir…

Bu şekilde düşünerek sayısız çocuk odası tasarımı arasından seçim yapmaya çalışmak, çocukları için oda hazırlayan birçok anne babanın zorlandığı bir durum… Eğer siz de o anne babalardan biriyseniz, bu yazıyı sizler için hazırladık…

İşte farklı temalara sahip, ilham veren, hepsi birbirinden şık ve yaratıcı çocuk odası dekorasyonları!

 Su Altı Temalı Çocuk Odası

Hani bazı çocuklar vardır; yaz geldiği zaman “Anne hadi denize gidelim!” diye heyecanla zıplamaya başlar… İşte böyle çocuklar için ideal olduğunu düşündüğümüz bu çocuk odası dekorasyonu, çocuğunuz denizi seviyorsa size de ilham verebilir... Su altı dünyasının güzelliklerini yansıtan duvarlar, kayık şeklindeki yatak ve yosun tutmuş kaya şeklindeki puf ile yaratılan atmosfer gerçekten büyüleyici!

Kitap Okumaya Teşvik Eden Bir Çocuk Odası Dekorasyonu

Çocukları -özellikle küçük yaşlarda- kitap okumak için motive etmek, anne babalar için bazen zorlayıcı olabilmektedir. Oğullarının kitaplarla olan bağını güçlendirmek isteyen bir anne babanın konuya dair çözümü ise böyle olmuş... Kitapların dizilebileceği raflar ve kitap okuma köşesinin bir araya geldiği böyle bir oda, çocuklara okuma sevgisi aşılamak için mükemmel bir yol!

Oda ve Oyun Alanı Bir Arada

Çocuk büyütürken, eğlenceye de yeteri kadar alan tanımak son derece önemlidir. Eğer sizin de evinizde ferah ve büyük bir oda varsa, burayı hem çocuğunuzun odası hem de oyun alanı olarak düzenleyebilirsiniz. Böylece çocuğunuz, tavandan sarkan halatlara tırmanabilir, geniş minderlerde dilediğince zıplayabilir ya da arkadaşları geldiğinde onlarla çadırda kamp yapabilir!

 Ağaç Ev Olarak Düşünülmüş Bir Alan

Oda içinde küçük ama özel bir bölge daha yaratmanın, çocuklar üzerinde olumlu bir etkisi olacaktır. Çünkü aitlik hissi, motive edici bir duygudur... Bu çocuk odası tasarımını tercih eden anne ve baba da, ahşap ev şeklindeki yatak ile çocuklarına bu hissi yaşatmak istemiş. Duvar kağıdı olarak dünya haritasının kullanıldığı bu tasarım, hayal gücü geniş çocuklar için ideal!

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.